Op 12 augustus 2012 heeft Politie Hollands Midden onderstaand persbericht doen uitgaan waarvan de strekking is dat ambulancebroeders gehinderd zijn in hun werkzaamheden bij een ongeval op de Noordwijkse Grent.
Bron

Op 13 augustus 2012 ben ik te gast in het TV West Nieuws om te spreken over het gedrag van de politie in het Noordwijkse uitgaansgebied. In de uitzending wordt ook publiekelijk bekend gemaakt dat de ambulancebroeders op geen enkele wijze lastig gevallen zijn.
Bron

Op 14 augustus 2012 is door de Gemeenteraad van Noordwijk een besluit van De Driehoek (burgemeester, officier van justitie en politie) ontvangen met een feitenrelaas over de gebeurtenissen. Dit feitenrelaas komt overeen met de persverklaring van de politie d.d. 12 augustus 2012. De Driehoek ziet geen aanleiding voor verder onderzoek.
Bron

Op 15 augustus 2012 verklaart de ambulancedienst Hollands Midden nu zelf  in Hart van Nederland (SBS6) dat er absoluut geen bedreiging was voor het ambulancepersoneel.
Bron 

De op 15 augustus 2012 door de horeca van Noordwijk vrijgegeven videobeelden maken ook duidelijk dat het persbericht van de politie gebaseerd is op grove leugens.
Bron

Pas op 24 augustus 2012 informeert burgemeester Lokker de gemeenteraad over de gebeurtenissen. De brief bevat wederom -in lijn met de politieverklaring- vele grove leugens. Wel herstelt Lokker het bericht deels dat ambulancepersoneel zou zijn lastiggevallen. Het verhaal wordt zo gedraaid dat de linie nu gevormd zou zijn voor het vrijmaken van De Grent voor de ambulance.

De leugenachtige brief is voor mij aanleiding om op 28 augustus 2012 schriftelijke vragen te stellen aan burgemeester Lokker.
Bron

Op 29 augustus 2012 verklaart burgemeester Lokker in de gemeenteraad de massale aanwezigheid van politie en geeft hij aan binnen twee weken met een eindverslag richting gemeenteraad te komen. Een onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen is voor hem niet nodig.
Bron

Eerder die dag organiseerde de burgemeester een gezamenlijke lunch met politie en horeca, zodat hij ’s avonds in de gemeenteraad kon verklaren dat hij in goed overleg was met de horeca.

Ik zal er voor zorgen dat de onderste steen in deze stinkende zaak boven komt en veroordeel partijen als de VVD die de zaak in de doofpot willen stoppen!