Lijst Salman Noordwijk voor, door en SAMEN met alle Noordwijkers! Denk mee, doe meer!

Kortgeleden stelde ons raadslid Janine Passchier namens Lijst Salman Noordwijk mondelinge vragen over een heikel punt. Zij vroeg aandacht voor het probleem van de populariteit van het winkelgebied Kerkstraat. Met name ging het over het probleem dat veel mensen per fiets boodschappen doen en hun tweewieler rond de speciaal daarvoor geplaatste ‘nietjes’ in de Keuvel neerzetten. Het is vaak zo druk dat er te weinig plaats is en er daardoor nauwelijks doorgang voor voetgangers blijkt.

Wanneer dan ook nog eens mensen proberen per fiets richting Kerkstraat rijden dan ontstaan er gevaarlijke situaties. Janine Passchier: ‘Dit weekend ging het bijna weer mis. Waarbij een attente moeder nog net kon voorkomen dat een kinderwagen, overigens met kind erin, werd bedolven onder een rijtje omvallende fietsen’.

Vanuit de gemeenteraad kwam er slechts het voorstel om het fietsen te verbieden en dan maar dikke bekeuringen uit te delen aan overtreders. Tot creatieve oplossingen om dit probleem nu eens echt goed aan te pakken kwam het niet. Het lijkt onverstandig om het fietsgebruik te ontmoedigen door boetes uit te delen.

Onze wethouder Dennis Salman kon erkennen dat fietsparkeren in de Keuvel een probleem is omdat er vooraf niet voldoende rekening mee werd gehouden. Janine Passchier vroeg om in ieder geval tijdelijke maatregelen. De wethouder beloofde binnen 2 weken te komen met de resultaten van het zoeken naar oplossingen. De wethouder en de gemeente Noordwijk willen echter nog iets verder gaan en breder kijken voor het probleem van fietsstallen in Noordwijk. Daarom worden de inwoners van Noordwijk gevraagd om adviezen en ideeën voor het stallen van fietsen in Noordwijk te delen.

Heeft u een idee of oplossing voor bijvoorbeeld fietsenrekken, parkeervakken voor fietsen etc.? Denk mee, doe meer! Laat het de gemeente Noordwijk weten via het online formulier.

Lees meer op de website van de gemeente Noordwijk:

https://www.noordwijk.nl/home/nieuws_43499/item/oplossingen-en-ideeen-gezocht-voor-stallen-fietsen_26119.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=stallenfiets

Zijn er andere (lokale) zaken die u en wellicht ook andere Noordwijkers bezighouden? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze wethouder of fractie via http://www.lijstsalman.nl/contact/ of door hen aan te spreken.