Raadslid Noordwijk uit fractie gezet

Noordwijk – Gisteren (29 augustus 2012), heeft de VVD Noordwijk haar vertrouwen in mij opgezegd omdat ik kritisch ben geweest over het optreden van de politie tijdens een incident in het uitgaansgebied van Noordwijk op 12 augustus 2012. Hierover heb ik eerder die dag na eigen en gedegen onderzoek, aan de burgemeester van Noordwijk een 21-tal schriftelijke vragen gesteld. Kern van deze zaak is dat politie Noordwijk het verhaal de wereld in heeft geholpen dat ambulancepersoneel belemmerd zou zijn in haar werkzaamheden. Dit blijkt, zoals inmiddels ten dele door de burgemeester erkend, een pertinente leugen te zijn.

Eerder was mij al door de landelijke VVD bij monde van Stef Blok te verstaan gegeven dat kritiek op de politie in deze verkiezingstijd uit den boze was. Hij overwoog zelfs een rectificatie op mijn uitlatingen.

De VVD kiest er duidelijk voor het politie-incident in de doofpot te willen stoppen met zicht op de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 12 september a.s.

Een eis die de VVD aan mij stelde was dat ik tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, geen enkel afwijkend standpunt meer zou innemen. Ook mocht ik mij over het politiedossier op geen enkele wijze meer uitlaten. Voor een partij die Vrijheid en Democratie hoog in het vaandel heeft staan, een voor mij onacceptabele voorwaarde, en voor de VVD daarom reden om mij uit de fractie te gooien.

Onderstaand treft u aan de schriftelijke vragen zoals gesteld aan de burgemeester van Noordwijk.

Schriftelijke vragen bekijk hier

Met vriendelijke groet,

Dennis Salman